Nederlandse country artiesten

Nederlandse country artiesten gezocht? Country is een niche genre in Nederland. Er zijn niet veel artiesten in ons land die deze muziek maken, terwijl er wel veel liefhebbers zijn van de stijl, of het nu klassieke country of moderne country is.

Het is daarom soms lastig om de juiste country zangers Nederland te vinden voor jouw evenement. Terwijl er echt wel Nederlandse country muziek is. Angie Flare is een Nederlandse country artiest, een singer-songwriter die country rock/pop maakt. Zowel akoestisch als met band kan ze een krachtig optreden geven op jouw podium of evenement.

Lijst country zangers Nederland

Daarnaast is Angie bevriend met een groep Nederlandse country artiesten die allemaal hun eigen stijl hebben binnen country, pop en folk:

 • Sylvia Aimee
  Sylvia Aimee schrijft ongefilterde, kwetsbare liedjes in het genre country/pop. Onderwerpen die regelmatig langskomen zijn eenzaamheid, mentale gezondheid en je de vreemde eend in de bijt voelen. Ondanks de soms zware thema’s schijnt er altijd een sprankje hoop en optimisme doorheen.
 • Kimmy June
  Singer-songwriter Kimmy June vond al vroeg haar liefde voor countrymuziek. Haar stem en haar songs hebben dan ook een sound en frasering die on-Nederlands is en naadloos aansluit bij de sound die we kennen uit Nashville, de bakermat van de countrymuziek.
 • Amber Kamminga
  Amber Kamminga heeft al een flink cv opgebouwd in binnen- en buitenland als singer-songwriter. Als countrypop liefhebber in hart en nieren, schrijft ze voor en met diverse artiesten.
 • Nina Lynn
  Nina Lynn maakt Americana in de breedste zin van het woord. Ze is een veelbelovende, ontwapende singer-songwriter met een stem die je naar andere werelden transporteert.

Nederlandse country artiesten boeken?

Deze artiesten hebben allemaal liefde voor het genre en muziek en songwriting uit de stad Nashville. Zij proberen het country genre uit te dragen in Nederland en hopen een steeds groter publiek te bereiken. Interesse in een optreden van Angie Flare of één of meerdere van bovenstaande Nederlandse country artiesten? Neem zeker contact op.

Stay updated? Subscribe to my newsletter!

Processing…
Done! You're subscribed!